Спокойствие на сутринта след погрома в Харманли
400 души са арестувани, 24 полицаи са ранени
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
2111233669.jpg

Спокойно, но с изключително голямо полицейско присъствие започна денят в бежанския център в Харманли, където вчера първо по обед, а след това и вечерта мигрантите се вдигнаха на бунт. Причина за него стана карантината, под която беше поставен обектът заради страховете на хората от града, че може да плъзнат зарази.

Във вътрешността на лагера бяха издигнати  барикади от кофи за боклук и запалиха огньове. Властите отговориха с водни оръдия, стоп и халосни патрони.

Напрежението в бежанския лагер в Харманли отново ескалира (СНИМКИ и ВИДЕО)По последна информация са задържани над 200 мигранти, а 14 полицаи са ранени

Равносметката към момента – в ареста на няколко полицейски управления са общо около 400 души, а 24 служители на реда са пострадали.

В социалните мрежи се появиха снимки, които показват и пребити чужденци. Според тях полицията е била наред и са пострадали и хора, които не са хвърляли камъни по органите на реда и даже са се опитвали да спрат безредиците. Към момента тази информация няма как да бъде потвърдена. Няколко мигранти са минали през спешния портал с леки наранявания.

Ранените полицаи след бунта в лагера в Харманли са с леки травмиНай-тежко пострадалият е с фрактура на ръката

Напрежението в бежанския лагер нарасна на третия ден, след  затварянето му. Над 3000 чужденци останаха под ключ, за да бъдат преглеждани, диагностицирани и лекувани. Лекари в лагера обаче и до днес няма.

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че през декември започва екстрадицията, като вече има поръчан самолет за Афганистан.

Петима души ще се опитаме да ги екстрадираме веднага по линия на националната сигурност. Другите, които са нарушавали обществения ред, ще са от първите екстрадирани, а дотогава ще бъдат преместени в лагери от затворен тип, увери той.

Бойко Борисов от Харманли след бунта на бежанците: Внимавайте с призивите за саморазправа Обикновено там, където възникнат такива остри сблъсъци, винаги има терористичен акт, задействат се спящи клетки, предупреди премиерът в оставка

В Харманли наблюдават случващото се в центъра със страх. Опасенията на местните вчера бяха, че бунтът може да излезе извън пределите на обекта. Заради бързата намеса на полицията, това не се случи.

От рано сутринта жители на града се събраха от сутринта. Те обявиха, че ако не се случи обещаното от премиера, ще организират нови протести.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре