Спешно намаляват административната тежест в КАТ
На извънредно съвещание в МВР бяха набелязани мерки, който включват изработване на качествен сайт на КАТ, наличие на необходими документи в електронен вид, ползване на ПОС терминал за плащане
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    0
Среща в МВР
Снимка: БГНЕС

Спешни мерки за намаляване на административната тежест в КАТ бяха набелязани на извънредно съвещание в МВР, на което участваха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов, както и експерти от различните ведомства.

След срещата Томислав Дончев обясни пред журналисти, че един от основните ангажименти на правителството е редуциране на административната тежест във всички сфери.

„КАТ е едно от местата, където административното обслужване е трудно, бавно и понякога дори мъчително за гражданите“, посочи Дончев. По думите му през КАТ София всеки ден минават по 2500 души и около 900 автомобила, а обслужването там не е на нужното ниво.

„Вече се работи по мерките, а крайната цел е пълна електронизация и намаляване на повода да се ходи в самите администрации“, каза още вицепремиерът.

Краткосрочните мерки, който са набелязани, включват изработване на качествен сайт на КАТ с конкретно описани услуги, наличие на необходими документи в електронен вид, ползване на ПОС терминал за плащане, компютри за гишетата, освежителен ремонт в КАТ.

Предстои и да се подобрят условията на труд за служителите на системата.

До вторник вътрешният министър Радев ще е готов с конкретни разчети. Той е получил уверение от премиера Борисов, че ще има финансиране за набелязаните мерки.

По-рано днес пред журналисти министър-председателят заяви, че има много субективни причини за проблемите в КАТ – липса на компютри, хартия, сгради, сайт. Надявам се в най-скоро време тези бележки и номера, които се взимат и хората чакат часове там, да ги ликвидираме, коментира Борисов.

  • 1
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре