Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу Трайчо Трайков и Симеон Дянков
Това е втори съд, който връща обвинителния акт
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Трайчо Трайков
Снимка: bTV

Специализираният съд върна на прокуратурата делото срещу бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков и бизнесмена Иво Прокопиев.

Освен тях има още трима подсъдими за приватизацията на държавния дял от енергодружеството EVN преди 7 години.

Обвинението е изготвено от градската прокуратура, а тя е некомпетентна по казуса, обясни съдът. Това е така, защото делото се гледа от специализирания, а не от градския съд.

„Така е преценил съдът, така е казал. Ние имаме възможност за протест, имаме възможност да се поправим”, заяви Емил Петров.

Съдът върна на прокуратурата обвинителния акт срещу Трайков и ДянковСлед приключването на процедурата обаче делото може да се гледа от друг съд – Специализирания наказателен

Освен това в обвинението не всичко е уточнено, например каква е настъпилата вреда за държавата. 

„Агенцията за приватизация не е собственик на акциите на EVN, поради което от продажбата им тя не може да претърпи никаква вреда. Тя е един посредник в продажбата. Сега, посредникът не търпи вреда, държавата твърди, че е претърпяла. Не мога да ви го обясня, не го разбирам”, коментира адвокат Ина Лулчева, която защитава Трайчо Трайков.

Това е втори съд, който връща делото на обвинението.

„Непълно, неясно, липсваща причинно-следствена връзка. В моя случай, аз съм обвинен за свое публично изказване на Тристранен съвет, което е 2 години преди тези събития, за които се говори”, каза Иво Прокопиев.

Следващият опит за старт на делото ще бъде през април.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре