Сотир Цацаров след изказването на Карпов: България дава азбуката на славянските народи
По непотвърдена информация премиерът Бойко Борисов е отказал среща с шахматиста заради изказването за кирилицата
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Цацаров и Карпов
Снимка: БГНЕС

Добрите чувства между българския и руския народ са факт, но това не може да промени историята, че именно България дава азбуката на славянските народи. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от „Фокус”.

Анатолий Карпов: Кирилицата идва от ВизантияНе съм в близки отношения с Владимир Путин, но го подкрепям, обяви шахматистът и депутат от руската Дума

Този коментар беше по повод интервюто на шахматиста и депутат от руската Дума Анатолий Карпов в предаването на „Тази сутрин” на bTV, в което каза, че славянската азбука идва от Византия.

Карпов е във Висшия съдебен съвет (ВСС), за да играе мач със следователи и членове на ВСС.

Главният прокурор обяви, че не е обсъждал с руския депутат произхода на славянската писменост..

"Обсъдихме една негова инициатива, която ще се опитаме да намери почва у нас, а именно създаването на шах клубове в местата за лишаване от свобода. Ако трябва да го кажа по друг начин шах-матът е шах-мат... Повтарям шах-матът е шах-мат. Добрите отношения са добри отношения. Историята не може да бъде променена", уточни Цацаров.

Руският посланик у нас: 24 май е наш общ празник (ОБНОВЕНА) Създаването на кирилицата е станало по волята и с участието на българската държава при царуването на българския владетел Борис Първи Михаил, припомни Бойко Борисов

По неофициална информация премиерът Бойко Борисов е отказал среща с Анатолий Карпов, която трябваше да се състои днес, заради изказването му за кирилицата.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре