Напрежението в страната не е етническо, а е резултат от дълго толерирано съзнание за безнаказаност.

Това коментира главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с протестите.

Темата "КТБ"

До 20 юли обвинителният акт по делото КТБ ще бъде внесен в Специализирания наказателен съд. Той ще постави своеобразен рекорд за българския наказателен процес, тъй като се състои от 15 хиляди страници, каза Сотир Цацаров.

Обвинените лица са 19.

За разсекретената втора стенограма за КТБ и политическите договорки да не спасяват големите вложители, главният прокурор коментира следното: „Извинявайте, ама на тази среща аз съм изложил само фактите по делото, за политическите договорки ще питате другите , които са участвали в тях!“

Обвиняемият за аферата банкер Цветан Василев и мажоритарен собственик на фалиралия трезор, продължава да пребивава в Сърбия.

През личния си блог той също коментира разсекретените от президента Румен Радев стенограми за фалита на банката и разговорите в президентството преди три години.

Василев попита задочно участниците в срещите защо не са спасили трезора, така както са направили с друга българска банка и подчертава, че КТБ е можела да обезпечи такава помощ с акциите от няколко големи компании.

Депутати без имунитет

Тази седмица ще бъдат повдигнати обвинения на всички депутати със свален имунитет.

"Народният представител Манол Генов, част от доказателствата, свързани с неговата деятелност са свърни и с купуването на гласове”, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.