„На този етап не искам по никакъв начин да увредя това, което те са постигнали. Затова – мълчание. Когато му дойде времето – ще чуете всичко”. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров относно разследването на отвличането на Адриан Златков и в отговор на въпрос дали последните арести в София са свързани с него.

Цацаров уточни, че вече трети ден МВР и прокуратурата работят заедно по така наречената акция за наркоразпространение. Главният прокурор беше категоричен, че акцията не е свързана с отвличането на Златков и уточни, че е запознат добре с работата на разследващия екип и столичната полиция по случая.

Главният секретар на МВР Младен Маринов потвърди, че престъпната група не е свързана по никакъв начин с отвличането. Извършвала е много и най-различни престъпления, като се е занимавала предимно с наркотрафик.

Той коментира и думите на премиера Бойко Борисов, че е имало схема около сградата на т. нар. Военно НДК, което от днес е сграда на софийските районен съд и прокуратура.

Ако има доказателства за тази корупционна схема, от прокуратурата ще се самосезират, каза главният прокурор. Според него обвинението все още не е получило такива данни за новоремонтираната сграда.