Сотир Цацаров: Бюрото за контрол на СРС трябва да има повече правомощия
Така ще спрат спекулациите с незаконното подслушване, смята главният прокурор
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
Сотир Цацаров
Снимка: bTV

Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства трябва да има повече правомощия, за да спрат спекулациите с незаконното подслушване, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Според него бюрото е необходимо на всички, но няма да работи по-качествено, докато не се изгради единен електронен регистър на СРС-та, пряко подчинен на бюрото, а не на МВР.

Сотир Цацаров предлага депутатите за обсъдят твърденията на Бойко Рашков за СРС-татаГлавният прокурро предлага още заседанието да е открито за медии

Обвинител номер едно обясни твърденията на председателя на бюрото Бойко Рашков за нарушения при използването на СРС-та, допуснати от прокуратурата и ДАНС, така: „Мисля, че в писмото си до Парламента, без да използвам силни думи, аз съм казал кои са двете движещи сили на това, което се случва. Едното са персоналните амбиции на господин Рашков (...) Второто са политическата кампания и амбициите на политическата сила, която очевидно използва момента и очевидно инспирира всички тези действия“.

Бойко Рашков: Да, магистрати са били подслушвани неправомерно по искане на ДАНС, Прокуратурата и ГДБОППри максимален срок от 180 дни, има случаи, в които прилагането на СРС е продължило 480 дни

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре