Социалните ще търсят приемно семейство за 3-годишните близнаци от Пловдив
Майката на децата – 38-годишната Иванка Стефанова, е освободена снощи от ареста
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    2
Надя Танева

Социалните започват процедура по търсене на роднини на 3-годишните близнаци от Пловдив или приемно семейство, при които да ги настанят. Това съобщи за bTV Надя Танева, шеф на дирекция „Социално подпомагане” в Пловдив.

Близнаците – момче и момиче, са приети в понеделник вечерта в болница в Пловдив. Момченцето е било със счупен череп и хематом, беше му направена животоспасяваща операция.

3-годишни близнаци бяха приети в болница в Пловдив, майката е задържана (ОБЗОР)Децата са със синини и недохранени, пред bTV майката отрече да ги е малтретирала и каза, че живее бедно

Лекарите били шокирани от вида на децата и извикали полицията. Близнаците тежат едва по 9 килограма.

Майката – 38-годишната Иванка Стефанова, беше арестувана по подозрение за домашно насилие, но е пусната от ареста. Това е станало с решение на наблюдаващия прокурор късно снощи. На този етап не ѝ е повдигнато обвинение. Тя отрича да е упражнявала насилие над децата.

Освободиха майката на 3-годишните близнаци, приети в тежко състояние в болницаТова е станало с решение на наблюдаващия прокурор късно снощи

Няма данни и не можем да заключим, че има домашно насилие, коментира пред bTV директорът на полицията в Пловдив Атанас Илков. При огледа в апартамента са се потвърдили думите на майката, че паднал предмет е ранил момченцето.

Според директора на „Социално подпомагане” обаче майката е неглижирала децата и това също е акт на насилие. Момиченцето не може да ходи и да говори, с атрофирали мускули е, уточни Надя Танева.

Децата са имали личен лекар, но той не е подал сигнал за тяхното лошото състояние.

  • 0
    2
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре