Социалните: Мария Иванова от Габра, която изостави бебето си, не е търсила помощ
В момента е важно бебето да е при майка си, смятат психотерапевт от асоциация „Анимус”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    3
Намерено бебе
Снимка: МВР

Мария Иванова, която изостави 3-месечния си син Александър в градинка в столичния квартал „Младост”, не е търсила помощ от социалните служби. Това обяви в предаването „Тази сутрин” Емил Тодоров от дирекция „Закрила на детето” към Агенцията за социално подпомагане. Ако беше потърсила помощ, ние щяхме веднага да реагираме, уточни той.

Майката, изоставила бебето си: Искам си детето, но имам нужда и от париТя е съжалила веднага, след като е оставила момченцето в градинка в столичния квартал „Младост”

Мария поиска вчера да си върне детето, но призна, че ще има и нужда от помощ – най-вече финансова, за да се грижи за него.

Тодоров повтори отново, че социалните работници трябва да проверят има ли капацитет Мария да се грижи за детето си, преди да решат дали да й го върнат.

Александър в момента е в болница и ще се търси вариант да бъде настанен при роднини, след като бъде изписан, каза още Тодоров.

Майката на изоставеното бебе съжалява, социалните обмислят дали да върнат детето (ОБЗОР)Според статистиката всяка година хиляди родители се колебаят дали да не изоставят децата си

Според Мария Чомарова, психотерапевт в асоциация „Анимус”, в момента за детето е много важно да е с майка си и то е травмирано от раздялата с нея. „Анимус” може да окаже пълна подкрепа на Мария – да не е сама в отглеждането на Александър, да й съдейства да си намери работа, уточни Чомарова.

  • 0
    3
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре