Собственици на вили в Слънчев бряг са подали жалби към омбудсмана заради шума
Според Мая Манолова не е работа на вицепремиера да прави проверки, а да накара нивата под него да си изпълнят ангажиментите
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 6
    0
Проверки за шума на Слънчев бряг
Снимка: btvnovinite.bg

Жалби на собственици на вили и сгради в Слънчев бряг срещу тероризиращия ги шум са получени при националния омбудман.

В предаването „Тази сутрин” по bTV Мая Манолова заяви, че правилата трябва да се спазват безпрекословно, но според нея не е работа на вицепремиера да прави проверките.

„Когато  контролът върху спазването на правилата и прилагането на закона се ангажира вицепремиер или министър, у гражданите остава впечатлението, че тези, които са под нивото „вицепремиер”, просто не си вършат работата”, допълни тя.

По думите й би следвало един вицепремиер да накара нивата под него да си изпълнят ангажиментите.

Какво е Слънчев бряг – парти дестинация или курорт за тих и спокоен сън? Отменихме фестивала „Солар Съмър”, защото си представихме как обясняваме на световни имена, че държавата казва: Спри музиката, каза пред bTV Климент Йончев

В община Несебър има наредба, която казва, че от 23 ч. до 7 ч. трябва да се спазват определени правила, свързани с шума. Санкциите за  нарушения никак не са малки. Предвидена е глоба до 50 000 лева на юридическо лице, а при повторно нарушение – отнемане на разрешението за извършване на определена дейност, обясни Манолова.

За шума ангажиментите са на кмета на община Несебър и би следвало той да си е свършил работата, категорична беше тя.

Таксата „празен стол” в заведение в Созопол Мая Манолова определи като безобразие.

  • 6
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре