Сняг покри тази нощ по-голямата част от страната. В много райони се образува и снежна покривка около 1 см.

Сняг тази сутрин продължава да вали на много места в страната. Утрото е много студено. В Разград температурата падна до минус 6 градуса.

Във Враца лед скова улиците рано сутринта. Това предизвика и недоволството на шофьорите.

От почистващата фирма във Враца съобщиха, че трасетата на градския транспорт вече са поръсени с луга. Републиканските артерии са изчистени до асфалт.

Сняг валя сутринта и в столицата. Успя да се образува и снежна покривка около 1 см.

Първи сняг посрещнаха и в Стара Загора. Покривите в града побеляха.

Силният вятър затвори днес пристанищата "Варна-изток" и Росенец.

През целия ден ще остане студено. Код жълто за силен вятър и ниски температури важи за източната половина на България.

В Смолян всички пътища се опесъчават и осоляват, като на самото пътно платно сняг няма. На терен са 35 екипа на Областно пътно управление.

Няма затворени пътища, има опасност от падащи камъни по всички направления в област Смолян. По пътя  Смолян – Пампорово има въведена забрана за движение на товарни автомобили над 3.5 тона. 

Сняг вали и на ГКПП "Калотина", където се е събрала голяма опашка от чакащи автобуси, сигнализира наш зрител.

Сутринта е имало опашка от около 25 автобуса, за обработването на които ще са нужни поне 4-5 часа. При обработването на автомобилите опашка няма.

До обяд времето ще е облачно и на места, главно в планинските райони, в западната половина на страната ще превали слаб сняг.

През деня от североизток облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. С до умерен, в Източна България и силен северен вятър ще продължи да нахлува студен въздух, информират от НИМХ.

Температурите чувствително ще се понижат и минималните ще са между минус 6° и минус 1°, а максималните ще достигнат минус 2° - плюс 3°.

 

 

През последния ден от тази година застудяването ще продължи. Ще има променлива облачност, без валежи. Вятърът в Западна България ще отслабне, а в Източна ще е все още умерен от север.

Температурите ще се понижат още и минималните ще са между минус 10° и минус 5°, а максималните между минус 7° и минус 2°.

Много студено ще бъде и в Новогодишната нощ.