Снежно бедствие в България (ОБЗОР КЪМ 12:00 ЧАСА)
Пътувайте само при крайна необходимост!
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Сняг из България
Снимка: bTV

Частично бедствено положение, затворени пътища, десетки спасителни операции за вадене на заседнали автомобили и опасения за нови снеговалежи – такава е обстановката в страната на втория истински зимен ден у нас за 2018 г.

В община Сливо поле е обявено частично бедствено положение. В Русенско са затворени всички пътища, освен този за Бяла, където се допускат само автомобили до 12 тона. Пожарна е вадила през нощта автобус с 60 работници от военния завод „Дунарит”, както и хората от две закъсали линейки.

България се събужда под снежна блокадаНяма бедстващи хора, но придвижването е силно затруднено

В Плевенско военни часове наред са разчиствали пътни участъци и са спасявали бедстващи хора, сред които и чужд гражданин. Те са били вадени от автомобили, заседнали в огромни преспи в района на селата Лозица, Любеново и Въбел.

Сняг из България
Снимка: bTV

Пътят Шумен – Разград остава затворен за движение за всички моторни превозни средства. На Североизток няма бедстващи граждани, но поне едно населено място е без ток. След тежката нощ пътнопочистващите фирми успяха да отворят направленията към Силистра и към Варна през автомагистрала „Хемус”.

Спасителните екипи през нощта са помогнали на шест закъсали в снега коли.

Снежната покривка в Шуменско е 21 сантиметра, но поради вятъра и ниските температури властите предупреждават шофьорите да тръгват на път само ако е необходимо и с добре подготвени автомобили. Заради ниските температури и трудност придвижване по междуселищните пътища почти всички учебни заведения в Шуменско са разпуснати в двудневна ваканция.

Добрич е под снежна блокада. Всички пътища в областта с изключение на този за Варна са затворени.

Валежите отслабватПрез нощта през страната ще премине нов средиземноморски циклон и валежите отново ще се усилят

Втори ден пристигащите и заминаващите полети от летището във Варна са отменени.

На юг движението по АМ „Тракия” до Бургас беше възстановено. Експериментално поставената стена от кипариси не опази платното от навяванията.

Сняг из България
Снимка: bTV

Ситуацията в области Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали е нормална при зимни условия. С изместването на снеговалежите на изток усложнена остава ситуацията с електрозахранването за села в области Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас, съобщиха от „Електроразпределение Юг”.

В област Стара Загора 20 села имат нарушено електрозахранване – основно в района на Раднево. В област Сливен засегнати са 11 села, колкото и в област Ямбол. В област Бургас 20 села цялостно или частично имат прекъсвания в електроснабдяването, основно в планинските части на областта.

Какво е положението във вашия регион? Изпращайте ни снимки и видео на платформата "Аз, репортерът"!

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре