В следобедните часове ще бъде облачно. Валежите постепенно ще обхванат цялата страна - в Западна България ще са предимно от сняг, а в останалата част от страната - от дъжд.

Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 5°.

 През нощта и утре с усилване на вятъра от север-североизток ще нахлува по-студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, на места значителни. В крайните южни райони и по Черноморието преваляванията ще бъдат все още от дъжд, но до обяд и там ще преминат в сняг. При комбинацията от силния вятър и снеговалежите в Северна и Източна България, както и  по високопланинските проходи, ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са предимно между минус 7° и минус 2°. Още след обяд валежите ще отслабват, а през нощта срещу събота на места и ще спират.

През почивните дни ще бъде много студено. В събота все още ще бъде ветровито, с умерен северозападен вятър, в източните райони сутринта - силен, северен, но и там ще се ориентира от северозапад и ще отслабне до умерен. Ще преобладава облачно време, на места, главно в Северна и Източна България, както и в планините, ще превалява слаб сняг.

В началото на следващата седмица облачността ще се разкъса, а  вероятността за валежи е малка. Във вторник и вятърът ще стихне. Сутрешните температури ще бъдат  много ниски, в отделни райони около и под минус 20 градуса. Дневните в Южна България бавно ще се повишават, но в Северна ще останат много ниски.