Служителят на "Автомагистрали", който оцеля като по чудо при тежката катастрофа на "Хемус" по Великден, проговори пред bTV.

Тогава негов колега и шофьор от друг инцидент бяха пометени в аварийната лента от друг водач, карал с несъобразена скорост.

„С него много се разбирахме. Голям синхрон имаше”. Така Николай Шишков говори за колегата си Иван, с когото доскоро са в екип за поддръжка на магистралите. На Велики понеделник са на работа. Притичват се на помощ на катастрофирали на "Хемус". Слагат конуси. След секунди с бясна скорост ги връхлита автомобил.

„Периферно със зрението си виждам, че идва кола. Само му казах - "Ванка, бягай!. И нищо повече не помня”, разказа Николай Шишков.

Иван умира. Загива и Йото Ахчийски – шофьорът от първата катастрофа.

Николай вече втора седмица е обездвижен – със счупен таз и трамви на ръцете и краката.

„Трябва да се спрат тези дивотии по пътищата. На Запад, като сложат жълти лампи, хората намалят, значи има нещо... Тук – зимата чистим сняг, те се навират в нас, в камионите.

В петък вечерта беше, седях на тунела "Витиня"... Три коли влезнаха в знаците. Едното момче се размина само със спукана гума. Вика, „Не ги видях”, а те табелите започват горе от "Витиня", отпреди тунела, как не ги видя”, допълни пострадалият.

Самочувствие и несъобразена скорост. Това е. Това трябва да се изкорени от българите, смята още той.

40-годишният Владимир Найденов, който уби двама души, така и не беше задържан, а Николай ще се възстановява дълго.