Зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков е депозирал оставката си, след като от днес поста „министър на вътрешните работи” заема Петя Първанова. Това стана ясно на церемония, на която служебният министър на вътрешните работи Петя Първанова прие поста от досегашния министър Цветан Цветанов.

Първанова заяви, че възнамерява да разговаря с доц. Веселин Вучков, както и с началника на кабинета на Цветан Цветанов Бойко Славчев, който също е заявил намерение на прекрати работата си в МВР. „Аз съм работила и с двамата и считам, че те са истински професионалисти”, коментира служебният вътрешен министър.

Вчера и скандалната заместничка на земеделския министър Мирослав Найденов Светлана Боянова подаде оставка. Същото направи и заместничката на образователния шеф Милена Дамянова.

Боянова подписа сделката за продадените от земеделското министерство 29 декара дюни в Несебър при съмнително ниски цени избухна в края на 2012 г. Тогава Боянова потресе всички с изказването си: "Подписвам, защото ми се носи за подпис", каза тя и се защити, че е сложила подписа си след 15 експерти.Носи се слух, че тя отново ще бъде поканена за зам.-министър в служебното земеделско ведомство, информира БГНЕС.

"След като гражданското общество реши да свали доверието си от управляващата партия, е редно и достойно всички да се оттеглим“, коментира пък Милена Дамянова.