Днес облачността ще е по-често значителна.

На места отново ще има краткотрайни, в отделни райони временно интензивни валежи. След обяд и до полунощ валежите ще са придружени с гръмотевици и ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 24° и 29°, за София – 23°.

По Черноморието ще има по-често значителна облачност. Главно в следобедните часове отново ще има валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 26-28°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще има по-често значителна облачност. С прекъсвания отново ще има валежи, по-интензивни и придружени с гръмотевици главно в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.

През нощта на места, главно в Северна България и планинските райони ще превалява дъжд. Утре преди обяд, в повечето места, ще настъпи временно спиране на валежите и разкъсване на облачността до слънчево. След обяд и до полунощ отново на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В отделни райони валежите ще са интензивни, възможни са градушки. Ще духа до умерен, в Североизточна България и временно силен северозападен вятър. Максимални температури между 24° и 29°.

И през следващите дни до края на седмицата и в началото на следващата на места в страната, главно след обяд и до полунощ, ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени и с гръмотевици, възможни са и градушки. Вероятността за значителни количества намалява, но все пак на изолирани места, главно в Северна България и Рило-Родопската област са възможни локални краткотрайни извалявания до 20-25 л/кв.м. Преди обяд, главно в югоизточната половина от страната ще има и слънчеви часове. Ще започне бавно повишение на температурите, но все пак ще се задържи сравнително хладно за периода, с преобладаващи максимални температури между 26° и 31°.