След репортаж на bTV: Водачът на опасния автобус получава глоба
При трите сигнала за агресивно движение на рейса, шофьорът е бил един същ
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    5
автобусът
Снимка: btvnovinite.bg

Глоба за водача на опасния автобус след репортаж на bTV. При трите сигнала за агресивно движение на рейса, шофьорът е бил един същ. Той е временно отстранен от работа.

За автобуса състезател получихме редица сигнали. Един от случаите е от нарушение до Кресна - един от най-опасните участъци у нас.

Автобусен "състезател" за кратко отвлече репортер на bTV (ВИДЕО)Зрители сигнализираха за опасното каране по линията от София за Кюстендил

Интересни обаче са коментарите под материалите за опасния автобус. Емил Бонев е написал- "какво мрънкате, автобусът гони час и разписание".

2111413121.jpg

А Ивайло Иванов го пита в отговор дали има реална представа какво означава човешки живот.

2111413122.jpg

Има и поне още три сигнала за автобус изглеждащ по същия начин - край Ботевград, Градешница и в района на Рупите.

автобусът
Снимка: btvnovinite.bg

Превишената скорост на автобуса не е засечена от радар, но снимката за грубото нарушение при Кресна е накарала пътна полиция да направи проверка и да състави акт на шофьора.

Този акт е на стойност 30 лв. Гоненето на график не е оправдание за грубо и безрасъдно управление на автобуса”, категоричен е инспектор Петър Соколов от "Пътна полиция".

Предстои документът да бъде връчен на шофьора. От фирмата-превозвач обясниха, че той е временно отстранен от работа. Често обаче санкциите се разминават, тъй като, за да се състави акт по снимка, полицията има нужда и от подписани показания на свидетел.

автобусът
Снимка: btvnovinite.bg


Тодор Лилков от платформата "Гражданите" обясни, че сигналите се обработват по-трудно, тъй като човекът, който подава сигнала живее на едно място, а реално нарушението е в друго населено място.

Всеки ден граждани подават повече от 100 сигнала в социална платформа за нарушители на пътя. В отпускарските дни сред тях зачестяват и оплакванията от опасни микробуси и автобуси. Най-вече за несъобразена скорост или опасни маневри.

Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" също проверява случая.

Само от началото на годината пътните инциденти с автобуси и микробуси са 100.

  • 0
    5
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре