След репортаж на bTV: Частната детска градина в Перник ще бъде дарена на общината
Тя е собственост на председателя на групата на ГЕРБ в общинския съвет Румяна Гьорева
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    1
детска градина
Снимка: bTV

Общинската съветничка от ГЕРБ Румяна Гьорева, която се оказа собственик на частна детска градина в Перник, ще я дари на общината. Това се случва след репортаж на bTV за скандално решение на Общинския съвет в града. 

Местен лидер на ГЕРБ в Перник прави частна детска градина в общинскаРешението разгневи родителите, готвят протест

Решението е в полза на фирма на председателя на групата на ГЕРБ в общинския съвет Гьорева. Тя взима под наем половината сграда на детска градина в кв. "Могиличе", прави ремонт и до рушащата се общинска градина изниква красива частна детска градина.

Това предизвика напрежение сред родителите в пернишкия квартал. Майки питат как ще обяснят на децата си, че няма да посещават шарената и добре изглеждаща градина.

Пред bTV тази сутрин Румяна Гьорева обяви, че не вижда нищо нередно. "Не виждам конфликт на интереси. Излизам с името и с лицето си. Тази сграда или поне половината от нея пустее от години. И аз мисля, че това е една инвестиция, която е полезна за общината. Ще бъде полезна и за децата", обяви съветничката.

С прессъобщение от ГЕРБ вечерта беше обявено, че Гьорева ще дари безвъзмездно на общината ремонтираната детска градина.

"Като човек с достойнство, който дълбоко уважава политическата сила, която подкрепя, не бих си позволила с това мое действие да уронвам престижа й. Декларирам, че незабавно започвам действия по искане за прекратяване на договора и оформянето на документите за дарение", казва съветничката.

  • 3
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре