Частният съдебен изпълнител Иван Чолаков ще обжалва прекратяването на практиката му
До наказанието се стигна след разследване на bTV
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Запис на заповед - Иван Чолаков

След поредица от репортажи по bTV, частният съдебен изпълнител Иван Чолаков е лишен от право да практикува за три години. Решението е на дисциплинарната комисия към Камарата на частните съдебни изпълнители, но не е влязло в сила.

Схемата, която използва Иван Чолаков, е една – хора стават длъжници на други, за които никога не са чували.

Разследване на bTV: Как нищо неподозиращи хора се оказват длъжнициИзмамата, за която ви разказахме миналата седмица, се оказа повтаряща се схема – нищо неподозиращи хора стават длъжници с една запис на заповед

След разследване на bTV в камарата на частните съдебни изпълнители са постъпили 20 жалби, като по пет от тях вече са образувани досъдебни производства. Това не са първите сигнали срещу Чолаков, сочат архивите на камарата.

Измамата със запис на заповед: Кредиторите проговарятДвама псевдовзискатели разказаха пред bTV, че са се срещали с ЧСИ Иван Чолаков, който ги уверил, че няма да има проблеми за тях. Той отрече да ги разпознава

За bTV Иван Чолаков каза, че ще обжалва пред Върховния касационен съд.

Въпреки че контролът в камарата е висок, според закона никой не може да бъде отстранен завинаги.

„Имаме през годините лишени от права, на които им изтичат наказанията, връщат се отново в професията и за наше съжаление, някои от тях продължават с подобно поведение”, каза Георги Дичев.

До август тази година наказаните частни съдебни изпълнители са 66, от които на 10 им е отнето правото да работят. Досега наказанията са били средно по 46 на година.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре