След проверка: Ръководството на 38 ОУ е подценило инцидента с агресия над петокласник
Според родители една и съща групичка седмокласници, сред които и синът на президента Румен Радев, продължават да нападат свои съученици
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    0
38ОУ
Снимка: bTV

Ръководството на столичното 38 ОУ е допуснало сериозни нарушения и е подценило инцидента с побоя над петокласник, сочат проверките на Инспектората и образователното министерство.

За случая ви разказахме преди месец в bTV Новините.

Нов случай на агресия в училище – този път в центъра на СофияСедмокласник удря главата на петокласник в радиатор в 38 ОУ, родители твърдят, че случаят се прикрива

Директорката на училището, която беше обвинена от родителите в опит за прикриване на случилото се, вероятно ще бъде наказана с предупреждение за уволнение.

В рамките на този един месец има още един инцидент със същата група момчета.

На 5 юни група седмокласници причакват свой съученик след часовете. Побоят става още в училищния двор, но благодарение на монтираните камери, учители и охранители излизат и разтървават момчетата.

В 38 ОУ: Бияч и жертва един месец ще ходят заедно на училищеРодители обвиняват ръководството на школото, искат оставката на директора

Тормозът обаче продължава и групата тръгва след момчето.

Преследвачите се отказват едва когато жертвата им звъни на майка си. Според Десислава Иванова въпросните деца са много агресивни и инцидентите зачестяват.

По думите на родители във въпросната групичка агресивни деца е и синът на президента Румен Радев.

„Вървят като някаква глутница. Това е поведение на мафиоти! В случая, Радев не е сред нападателите, той просто е седял и е гледал, но той е там”, твърди Десислава.

От Президентството заявиха, че синът на Румен Радев не е участвал в подобен инцидент, но не отговориха дали е присъствал на случилото се.

Името на Радев-младши беше намесено и в скандала с бруталния побой над петокласник от преди месец.

Записите от камерите на втория случай все още са в училището и не са предадени на полицията, научи bTV. Гледани са само на място.

Всички присъстващи на инцидента ще бъдат разпитани.

Екипът ни поиска записите от видеокамерите, но те не ни бяха предоставени.

  • 1
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре