Млад мъж беше разстрелян в центъра на елинпелинското село Лесново. След блокада и среднощни преговори, полицията успя да задържи тази сутрин предполагаемия убиец, който се беше барикадирал в дома си. 

По неофициална информация убийството е заради спор за откраднат велосипед. Жертвата е мъж на 24 години, прострелян с един куршум в гърдите. Заподозреният е около 60-годишен мъж. Фаталният изстрел е произведен в центъра на Лесново, от упор.  

 

Стрелецът тръгва да бяга и се барикадира в къщата си. Полицаите ограждат жилището му и започват преговори, а рано тази сутрин мъжът е задържан от служители на СОБТ.

Според съседи възрастният мъж е бил психичeски нестабилен и не е общувал с никого. По думите им жертвата е бил бедно момче и жителите на Лесново са му помагали с храна и пари.

Оръжието, с което е извършено убийството е незаконно, показват регистрите на МВР. „То е намерено и имаме основание да предполагаме, че това е оръжието, с което е извършено убийството. Не е установена информация, че лицето е с психично заболяване”, каза Ралица Данкова, наблюдаващ прокурор по случая.

На заподозрения за убийството все пак е назначена психиатрична експертиза, която ще установи дали той е вменяем. 

През цялата нощ Лесново беше блокирано от полиция и коли на жандармерията, а хората от къщите в района бяха евакуирани.

И заподозреният за убийството, и жертвата не са били агресивни и не са влизали в пререкания и спорове със свои съселяни, разказват жителите на Лесново.