„Шоуто на Слави” се среща с политическите лидери за референдума (НА ЖИВО)
Около 12 хил. гласа не достигнаха, за да може отговорите на трите въпроса в да са обвързващи за Народното събрание
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 3
  • 17
    2
Слави Трифнов
Снимка: БГНЕС

Инициаторите на националния референдум – екипът на предаването „Шоуто на Слави”, поканиха на среща лидерите на парламентарно представените политически сили (ГЕРБ, БСП, ДПС, РБ, ПФ, Атака, АБВ и БДЦ), за да обсъдят заедно – и в присъствието на омбудсмана Мая Манолова, резултатите от народното допитване.

Срещата, която е открита за медии, започна в 16 ч. в зала 6 на НДК.

Може да я проследите на живо в този стрийм:

ЦИК: Референдумът няма да е закон за парламента Не достигат около 12 000 гласа, за да бъде допитването задължително

Около 12 хил. гласа не достигнаха, за да може отговорите на трите въпроса в референдума – за въвеждането на мажоритарна избирателна система, за намаляване на партийната субсидия и за задължителното гласуване – да са обвързващи за Народното събрание.

При това положение депутатите трябва да приемат резултатите от допитването за обсъждане, но без да са задължени да ги приемат.

Екипът на Слави Трифонов ще обжалва решението на ЦИК за референдумаНека политиците да не забравят кой им е началник, призова Трифонов

В същото време обаче някои политически сили подчертаха, че имайки предвид големия брой на участвалите в допитването – почти 3,5 млн. души, и в огромното им мнозинство еднозначните отговори на поставените въпроси, депутатите трябва да се вслушат в гласа на народа.

 

  • 17
    2
Още по темата
3 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре