Единственият ангажимент и задължение на новия парламент е безусловно да приеме волята на народа, изразена на референдума миналата година. Това казва шоуменът Слави Трифонов в открито писмо до политиците.

Той повтори ултиматума си от края на януари т.г., като даде срок от две седмици на новия парламент да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума.

„Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права”, подчертава Слави Трифонов.

Според него проведените избори са били безсмислени, тъй като  резултатът от тях практически възпроизвежда предишния парламент, който не е бил харесван от никого.

„Вчерашните избори са идеалното доказателство, че сегашната избирателна система е напълно изчерпана”, убеден е водещият.

Ето и пълния текст на писмото, което публикуваме без редакция:

Дами и господа политици,

         От много време, заради естеството на работата ми, боравя с думи. С много думи. По принцип смятам, че делата са по-важни, но и думите тежат. Та,… има четири думи, които ненавиждам да казвам. От всичките много думи... Те са:

         Аз.

         Нали.

         Ви.

         Казах.

Всъщност не ви го казах аз, а ви го казаха три милиона и половина българи. Те оглушително ви го изкрещяха на Референдума и вие упорито си запушихте ушите. И какво стана сега след тези избори? Проведоха едни напълно безсмислени парламентарни избори. Резултатът от тях практически възпроизвежда предишния парламент. Парламент, който не беше харесван от никого. Вчерашните избори са идеалното доказателство, че сегашната избирателна система е напълно изчерпана. Че единственото, което прави, е да възпроизвежда същите хора. Да възпроизвежда същите безсмислени политически комбинации.

Затова ще ви кажа още веднъж. Знам, че не сте го забравили, но повторението е майка на знанието:

Дами и господа, новоизбрани стари политици, и ти аптекарю, единственият ангажимент и задължение на новия парламент е безусловно да приеме волята на народа, изразена на референдума:
– мажоритарен избор в два тура
– намаляване на партийната субсидия на един лев
– задължително гласуване на избори и референдуми.

Затова ще направя следното:

Първо:
Давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права.

Второ:
Ако постъпите правилно и в този двуседмичен срок започнете работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума, след това ви давам два месеца да приемете новите закони. Два месеца е достатъчно време да прецизирате и приемете конкретните законодателни решения.

Ако след този срок, вие не сте ги приели и не сте ги превърнали в закон, а само сте симулирали работа, отново ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да отвоювам гражданските си права.

Това ще направя сам. Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам.

И за финал ще ви кажа следното:

Зад партиите има електорат, а зад референдума има народ!

Слави Трифонов