Слави Трифонов: От днес не живеем в демократична държава
Така шоуменът коментира гласуването на предложението въвеждане на за мажоритарна избирателна система, което не получи достатъчна подкрепа в парламента
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 24
    15
Слави Трифонов ПКФ
Снимка: Ладислав Цветков

„От днес ние не живеем в демократична държава. От днес ние живеем в някаква уродлива форма на партийна аристокрация. Аристокрация, която живее и управлява с една единствена цел – собственото си благо. Това са фактите. И ние трябва да ги осъзнаем”, коментира шоуменът Слави Трифонов по повод гласуването на парламента, на което проектопромените за въвеждане на мажоритарна избирателна система не бяха приети.

Мажоритарният вот не мина в парламентаПромените в изборния кодекс бяха подкрепени само от 98 депутати от ГЕРБ и „Воля”

Трифонов и членове на неговото шоу са основните фигури в инициативния комитет, който предложи и подкрепяше референдума. Допитването до народа се проведе заедно с президентски избори при много висока избирателна активност. За да бъдат валидни одобрените на него решения, без да се налага последващо обсъждане от парламента, обаче не достигнаха около 12 500 гласа.

„Днес депутатите в Народното събрание суспендираха българската Конституция. В Конституцията пише, че цялата власт произтича от народа и народът упражнява властта си и пряко. На референдума народът пряко упражни властта си. Пряко изрази волята си. Днес депутатите не признаха тази воля и практически извършиха държавен преврат”, написа в отворено писмо Трифонов.

ВАС реши: Референдумът на Слави Трифонов не е задължителенРешението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест

„В европейската история обаче аристокрацията винаги е била изхвърляна от властта. Дали по мирен път или с революция – няма значение. Ние също ще изминем този път. Ще има възмездие. По един или друг начин. Това ще реши българският народ. Аз също съм част от българския народ и ще бъда част от това решение.

И понеже наистина всичко зависи от българския народ, все казвам, че той е суверенът по конституция, в крайна сметка наистина е така. Не защото аз го казвам. А защото е така. В крайна сметка такава е демокрацията. А историята е показала, че българският народ е мъдър.

Слави Трифонов: Съдът е слуга на политическата класаШоуменът пита защо не са били преброени неотчетените бюлетини за референдума във всички секции

Затова ще завърша с две поговорки: „Каквото повикало – такова се обадило” и „На зла круша – зъл прът”, пише Трифонов на финала на писмото си.

  • 24
    15
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре