Славчо Велков: Периметърът на тероризма в Европа се разширява, това е само началото
По думите му колкото повече „Ислямска държава” губи на място в Сирия, толкова повече ще се увеличават терористичните атаки в Европа
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
Барселона
Снимка: Reuters

„Европа е бременна с тероризъм и периметърът на тази дейност се разширява от центъра й във всички посоки. Това е само началото на този процес”, смята експертът по сигурност Славчо Велков.

По думите му колкото повече „Ислямска държава” губи на място в Сирия, толкова повече ще се увеличават терористичните атаки в Европа.

Безсънна нощ в Испания след атентатите в Барселона и Камбрилс (СНИМКИ и ВИДЕО)При второто нападение са ранени 7 души, а нападателите са ликвидирани – те са носили колани с експлозиви

„Обикновено групировката поема отговорността за атентатите, което носи дивиденти в нейния актив, но не е задължително тези хора да са организирани членове на „Ислямска държава”, допълва Велков.

По думите му те могат да бъдат и случайни граждани, които просто да изпълняват призивите на групировката.

Велков добави, че по всяка вероятност извършителят на атаката в Барселона ще бъде открит, тъй като полицията и службите в Испания имат опит с терористични групировки.

Консулът ни в Мадрид: Двама български граждани се издирват от техните близкиТой не даде допълнителна информация за възрастта и пола на нашите сънародници

„Европа не става по-слаба в отговора си, а по-скоро продължаваме да не ставаме и по-силни. Трябва да отчетем факта, че става въпрос за използване на съвсем нов тип средства за поразяване и ще минат години докато силите за сигурност изработят нов модел за противодействие”, допълва още Велков.

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре