"Слава" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов е българското предложение за номинациите за "Оскар" за чуждоезичен филм - за 90-ото издание на отличията на Американската филмова академия. Това съобщава Националният филмов център.

Седемчленна комисия с председател проф. Александър Грозев е избрала заглавието между 10 филма, които отговарят на условията на Академията и са заявени от продуцентите си за участие. Първите места в класирането са заели "Слава" с 14 точки и "Безбог" с 10 точки. 

"Слава", копродукция  с Гърция, е с участието на Стефан Денолюбов, Маргита Гошева, Китодар Тодоров, Милко Лазаров, д-р Георги Стаменов, Иван Савов, Христофор Недков, Мира Искърова и други. 

Във филма кантонер открива милиони на релсите и ги предава в полицията. Държавата го награждава с нов часовник, който обаче се оказва менте. ПР-ката на Министерството на транспорта загубва стария му часовник модел "Слава", който е семейна реликва. Кантонерът се впуска в отчаяна битка да си върне старата "Слава" и достойнството.