През първия ден от 2018 година ще бъде предимно слънчево и в много райони  тихо. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София – около 12°. Привечер от запад облачността, отначало средна и висока, ще започне да се увеличава.

 

 В планините днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Вечерта над масивите от Западна България ще се заоблачи. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 3°.

 

 През нощта високата облачност ще се увеличава, а на места в низините на Източна България ще се образуват мъгли. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°.

 През деня облачността ще е променлива и на места, от запад на изток, ще превали слаб дъжд. Ще се появи слаб до умерен западен, в източните райони – южен вятър. Максималните температури ще са предимно между 7° и 12°.

  В сряда ще бъде ветровито, с променлива по-често значителна облачност. Вероятността за валежи е малка. В четвъртък ще преобладава облачно време, на места, главно в Западна и Южна България ще превали слаб сняг, в Дунавската равнина и южните райони - дъжд. Вятърът ще отслабне, ще остане от северозапад. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните - между 5° и 10°. В петък облачността ще се разкъсва и намалява, в събота - до предимно слънчево. Ще се затопля и  дневните температури в много райони ще достигат 10°-15°. На места в низините и котловините отново ще има условия за образуване на мъгла или инверсионна облачност и там ще остава по-студено.