От запад на изток облачността ще продължи да се разкъсва и намалява и над Западна и Централна България ще е предимно слънчево. В източните райони все още ще има превалявания, но вече по-слаби и на по-малко места. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури -  между 24° и 29°.

 По Черноморието облачността ще е значителна, с валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 В планините от запад на изток облачността ще намалява до предимно слънчево. Превалявания ще има в масивите от Източна България. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 12°.

 

  През нощта и над източните райони облачността ще намалее, а северозападният вятър ще отслабне. Утре ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 29° и 34°.

 

През следващите дни ще се задържи предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от изток, впоследствие от изток-североизток, ще бъде слаб до умерен, в Източна България - временно и силен. Температурите в Западна и Централна България ще бъдат от 30° до 35°, в Източна - от 26° до 29°.