Днес ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали.

Ще духа слаб, в Източна България – до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в София - около 28°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието – до 27°-29°. Температурата на морската вода е от 23° по северното до 26° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд, главно в масивите от западната половина от страната ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. Ще духа умерен временно силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 14°.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре ще бъде предимно слънчево. Следобед над Северна и Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици и временни усилвания на вятъра.

Ще е топло, след обяд в равнините горещо с максимални температури между 29° и 34°.

В петък и събота под влияние на добре изразен студен атмосферен фронт отначало в северозападната половина от страната, а през втория ден – в източните и южните райони, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност.

На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В отделни райони по преминаващия фронт валежите ще са интензивни и значителни по количество. Очакват се градушки.

С повече слънчеви часове и с високи температури ще бъде в петък в югоизточната половина от страната.

С усилване на вятъра от северозапад в събота в Източна България и от север температурите ще се понижат значително – с 5 до 7 градуса и максималните ще са между 21° и 26°.

В неделя ще бъде хладно, ще има променлива, в следобедните часове по-често значителна облачност и на места ще превали дъжд, в югозападните райони са възможни по-съществени количества.

Температурите слабо ще се повишат, но ще останат под 30 градуса.

В понеделник въздушната маса ще е неустойчива. На места отново ще има краткотрайни валежи, с по-голяма вероятност в западната половина от страната, където и температурите ще остават малко по-ниски от обичайните за края на юни.