В събота ще е слънчево и горещо, с максимални температури от 32 до 37 градуса. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен североизточен вятър.

Над планините ще е предимно слънчево. На места в следобедните часове ще се появи незначителна купеста облачност. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 17°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, с умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 30°-32°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Остава и предупреждението за опасност от пожари на много места:

В неделя времето също ще е слънчево и горещо през деня. Привечер в неделя и през нощта срещу понеделник над западните райони ще се развива купеста облачност и на места там ще превали и прегърми.

В понеделник облачността над много райони ще бъде предимно значителна. Превалявания ще има на много места в страната, главно в източните райони и в Рило-Родопската област, ще са придружени и с гръмотевици. Температурите в Западна България ще се понижат съществено – на места ще бъдат около 20°.