На празничния Трети март слабият дъжд, който заваля през нощта, постепенно ще премине на изток, а в западните райони облачността ще се разкъса и намалее и времето ще бъде слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Доста ветровито ще бъде обаче времето с умерен временно и силен западен вятър, който ще отслабне чак вечерта.

Пролетните температури обаче ще се задържат. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните около 9-14°.

В планините също ще е много ветровито със силен до бурен северозападен вятър. Ще са покрити с облаци и слабо ще прехвърча сняг. Температурите ще се понижат малко и по курортите ще са около нулата.

По Черноморието времето ще е облачно с валежи от дъжд. По-късно след обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Преди обяд ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, който постепенно ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Времето през следващите 5 дни

През нощта вятърът доста ще отслабне, но отново ще започнат да се настаняват облаци. В сряда ще покрият цялото небе, но няма да вали.

В четвъртък мартенското време ще се прояви и ще раздели страната на две. В източната половина ще духа южен вятър, който ще подържа температурите високи, а ще е и почти без валежи. В западната обаче от северозапад ще идва студен въздух, с който ще застудее. Ще превалява предимно дъжд, но по високите полета ще се примесва със сняг.

В петък валежите ще се усилят и ще завали вече и в източните райони. В западните ще продължи да застудява и вече на много места дъждът ще премине в сняг.

През почивните дни навсякъде ще застудее. Валежите обаче ще отслабват и ще са на доста по-малко места.