До полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи, придружени от гръмотевици. До сутринта явленията постепенно ще затихнат и утре времето ще бъде предимно слънчево. В часовете около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в източната половина от страната и планинските райони на Западна България ще има валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури - между 25° и 30°.

В сряда през по-голямата част от деня ще се задържи без валежи. Ще преобладава слънчево време, а вятърът ще отслабне. Привечер в северозападните райони ще превали и пригърми.

От четвъртък до края на седмицата въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в страната ще има чести превалявания, придружени от гръмотевични бури. Ще има интензивни и значителни по количество валежи, в четвъртък на отделни, а в петък и събота - на повече места в страната. Ще има и условия за градушки. Температурите ще се понижат.