Мъж от арабски произход е организаторът на схемата за износ на лекарства
Схемата на престъпната група е била да изписват лекарства, но вместо да ги дават на болните, лекарите са ги изнасяли от лечебните заведения
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
износ на лекарства
Снимка: МВР

Мъж от арабски произход е лидерът на престъпната група, задържана за нелегален износ на лекарства в чужбина, научи bTV от свои източници.

Той и още шестима, бяха арестувани при мащабна акция на ГДБОП. Спецпрокуратурата ще им повдигне обвинения в следващите дни.

Събират се доказателства за участие в схемата и на лекари, и директори на няколко болници в страната.

Все още се уточнява сумата, спечелена от измамите с животоспасяващи медикаменти. Разследващите са убедени, че става дума за милиони левове.

Разбиха престъпна група за паралелен износ на животоспасяващи лекарства (ВИДЕО)Става въпрос за източване на НЗОК със стотици милиони левове, предназначени за лечението на българските граждани, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев

Престъпната група е работила с лекари от много болници в страната, сочат данни на разследващите. Сред тях има и директор на лечебно заведение. Той е бил засечен при разследването да носи кашон с лекарства, изписани само по документи на болни, уточнява БНР.

Схемата на престъпната група е била да изписват лекарства, но вместо да ги дават на болните, лекарите са ги изнасяли от лечебните заведения. След това медикаментите са преопаковани в склад и изнасяни наново в чужбина.

Болниците са били единият вариант за набавяне на лекарства.

При другия скъпите препарати за деца и онкоболни са били изваждани от аптеки. По документи, медикаментите са изписвани на конкретни хора.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре