Синдикатите в МВР: Не се разбрахме за заплатите, ще има протести
На срещата си с представители на СФСМВР вътрешният министър Валентин Радев заявил, че има желание да вдигне заплатите, но не е обещал повишение
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 5
    1
Валентин Попов
Валентин Попов (в центъра) Снимка: БГНЕС

Протести на 5 юли ще има – не се договорихме с вътрешния министър, заяви председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов след среща във вътрешното ведомство, която продължи около два часа.

Според вътрешния министър Валентин Радев обаче проблемите са изчистени.

Основното искане на синдикатите – вдигане на заплатите, е било обсъдено, но не се е стигнало до консенсус. Радев е посочил, че има желание да вдигне заплатите, но обещание за това не е било дадено.

Синдикатите имат резерви и към изплащането на левовата равностойност на униформите, които са си купували с лични средства.

Преди дни лично премиерът Бойко Борисов заяви, че за летни униформи на полицаите и обезщетения се отпускат 10 млн. лв.

Валентин Радев за полицейските протести: Не искам условия, а аргументиРадев отхвърли обвиненията, че е прекъснал разговорите си със синдикатите

Има диалог, обобщи министър Радев срещата си със синдикатите.

Диалог има, но са удовлетворени едва 1/8 от исканията ни, заявиха те.

По думите на министъра двете страни са се разбрали за униформите, а що се отнася до увеличението на заплатите – за него сега няма възможност и по този въпрос може да се работи евентуално след Нова година.

Вижте още във видеото:

 

  • 5
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре