Синдикати и МВР не се разбраха за заплатите, задават се нови протести
Увеличението от 15%, което поискаха, ще струва на ведомството близо 140 млн. лева
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
МВР

Полицаите отново готвят национални протести. Това стана ясно днес, след като поредният опит за преговори между синдикати от МВР и ръководството на министерството, завърши без успех.

Синдикалистите настояваха за увеличение на заплатите , но не успяха да постигнат консенсус с ръководството. Увеличението от 15%, което поискаха, ще струва на ведомството близо 140 млн. лева, казаха финансови експерти от МВР.

Вътрешният министър: Не сме се разбирали за по-високи заплати в МВРТрябва да бъда убеден за подобно увеличение, за да го предложа, заяви Валентин Радев

Друг въпрос, по който не се споразумяха двете страни беше заплащането на нощния труд на полицаите. В момента то е 25 стотинки на час, което при поемане на максимален брой нощни смени прави 16 лева месечно.

Заместник-министъра на МВР Стефан Балбанов заяви, че е съгласен с исканията на служителите на реда, но бюджетът на държавата не позволява отделянето на такава голяма сума за увеличение на заплатите.

Полицейският синдикат: Европредседателството значи по-висок рискЗа да си свършат служителите добре работата им е нужна по-добра мотивация

„Тепърва ще се внасят исканията в парламента и ще бъдат преглеждани от комисии. Всички служители в България искат да им бъдат вдигнати заплатите”,  коментира Балабанов.

Синдикалистите поставиха изискване и за увеличение на заплатата със задна дата 1 януари 2017. От ведомството обаче бяха категорични, че това е невъзможно при действащия в момента закон.

Синдикатите от МВР контрираха с друга заплаха – протести по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018.

Полицаи отново излизат на протестСлужителите на реда настояват за по-високо заплащане

„От 5 януари нататък нашите протести ще станат ежедневни. Всеки божи ден ”, беше категоричен председателят на СФСМВР Валентин Попов.

Следващият национален протест на служителите на МВР e още в четвъртък и ще се проведе едновременно в София и Варна.

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре