Йордан Златков, синът на Злати Златев – Златистия, който беше задържан за стрелбата в столичния квартал „Лозенец”, остава в ареста, реши Софийският районен съд.

Златков беше обвинен в хулиганство с особена дързост и цинизъм. Според прокуратурата доказателствата са категорични, че именно Златков е произвел изстрелите.

След празнуване в заведение, той взел законно притежавания пистолет на своя приятел Калоян Арсенов и стрелял във въздуха. От стрелбата посред бял ден куршуми счупиха прозорците на апартамент и по чудо нямаше жертви.

Снимка: btvnovinite.bg

Поводът за празнуването е раждането на дете на Калоян Арсенов, син на бившия министър от НДСВ Долорес Арсенова. Той също получи обвинение за неправилно съхранение на оръжието си.

Снимка: btvnovinite.bg

„Със сигурност искам да се извиня на семействата, че съм ги стресирал по този начин. Съжалявам”, каза пред журналисти Йордан Златков.

Златков беше задържан заедно с Калоян Арсенов - син на бившия министър Долорес Арсенова, който е и законният притежател на оръжието.

Според адвоката на Златков Десислава Младенова има разминавания в показанията на свидетелите и много неща не са изяснени. „Още повече че всички са били пияни. Как дават адекватни показания според вас?”, попита защитничката.

Снимка: btvnovinite.bg

Мярката за неотклонение на сина на Златистия може да бъде обжалвана пред Софийския градски съд.