Симеон Стоев взел пистолета на самоубилия се бизнесмен, за да не се нарани някой
Според адвоката на бившия военен той щял да го предаде на полицията, но се уплашил от писанията, че е извършено убийство
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    2
Симеон Стоев
Снимка: Райна Зайкова

74-годишният Симеон Стоев, укрил пистолета след смъртта на бизнесмена Данаил Божилов в парк "Лаута" остава под домашен арест. 

Той заяви, че е взел оръжието, защото в парка имало много младежи, които можело да се наранят.

Бившият граничар е привлечен като обвиняем за държане на две огнестрелни оръжия и боеприпаси към тях в дома си, без да има разрешителни.

Според адвоката на Стоев той щял да предаде пистолета на полицията, но се уплашил от писанията, че е извършено убийство.

Откраднатото оръжие обърка полицията за няколко дни. Това е и причината версиите за него да се сменят няколко пъти.

От полицията обявиха, че Божилов се е самоубил, у него беше открито и предсмъртно писмо. То беше намерено от последващите проверки на тялото и никой не може да каже защо е изпуснато от вещите лица в първите дни.

Симеон Стоев е привлечен като обвиняем за държане без надлежно разрешително на два пистолета, единия от които "Берета", и боеприпаси към тях.

Оръжието било открито от служители на МВР в тайник, който се намирал под печката в една от стаите в жилището на Стоев.

По случая са разпитани свидетели, извършени са претърсвания и изземвания, направени са огледи на местопроизшествия. Назначени са били балистична и химическа експертиза.

Разследването по случая продължава, уточняват от прокуратурата. 

По данни на МВР на 26 юли обвиняемият е бил първият, който е видял и се е приближил до тялото на бизнесмена Даниел Божилов. Според свидетели той е констатирал смъртта, но е взел пистолета, с който Божилов се е самоубил.

  • 0
    2
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре