Код жълто за интензивни валежи и силни гръмотевични бури важи за Западна България. Предупреждението е за втората половина на днешния ден и за нощта срещу събота. В Централна и Източна България много високите температури ще продължат. Там за много области днес в сила е код жълто за високи температури около и над 35 градуса.

Снимка: НИМХ - БАН

В Западна България днес ще бъде  по- хладно от вчера. Ще има места с максимални температури 26 - 27 градуса. В Централна и Източна България днес отново се очакват до към 36 - 37 градуса.

Предимно над западните райони ще се появяват купести и купесто-дъждовни облаци. Места с валежи ще има през целия ден, но в повече райони и по-силно ще вали в часовете привечер и през нощта в крайните западни райони. Ще има и места с гръмотевични бури, възможни са и градушки. Денят днес ще бъде и ветровит.

Снимка: НИМХ - БАН

Код жълто за гръмотевични бури в Западна България важи и утре. В западните райони утре на много места ще вали. Отново ще има условия и за интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки.

Снимка: НИМХ - БАН
Дневните температури още ще се понижат и максималните ще бъдат между 23° и 27°. Над източната половина от страната  ще бъде предимно слънчево и все още горещо, с максимални температури между 32° и 37°.

Снимка: НИМХ - БАН

В неделя вече местата с дъжд ще бъдат по-малко. През новата седмица отново ни предстоят много слънчеви часове. Температурите плавно ще се повишават.