Днес облачността отново ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд, в следобедните часове придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Хладно за сезона време с максимални температури между 18° и 23°.

 

 По Черноморието облачността отново ще се увеличи и на места в следобедните часове ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури между 19° и 23°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

 

  През следващото денонощие облачността ще е предимно значителна, с по-съществени разкъсвания над северозападните и югозападните райони, където и дневните температури ще са по-високи. На много места отново ще има валежи, временно интензивни и придружени от гръмотевици. Ще духа умерен, в югоизточната половина от страната -  силен север-североизточен вятър. Максималните температури - между 21° и 26°, в София – около 20°.

 

 През следващите дни затоплянето ще продължи. Ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб до умерен, от запад-северозапад. По-значителни увеличения на облачността ще има в четвъртък, когато на места ще превали и пригърми.