Предупреждение за опасно силни пориви на вятъра със скорост до около 20-25 м/с, което е около 70–90 км/ч, е обявено утре в 19 области от страната.

През нощта над Западна България облачността ще се увеличи, а над Централна и Източна ще бъде все още предимно ясно. След полунощ увеличението на облачността ще продължи и утре след обяд над цялата страна ще бъде предимно облачно. Ще духа умерен, в Източна България и районите на север от планините – временно силен южен вятър. 

Снимка: НИМХ - БАН

Привечер в западните райони ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу четвъртък ще обхванат цялата страна. Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3°, а максималните - между 12° и 17°.

През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлуе по-студен въздух. На места в Предбалкана и високите котловинни полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг. В четвъртък още сутринта валежите бързо ще спрат и през деня ще е почти без валежи. По-късно и облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще отслабне до умерен. Дневните температури ще се понижат.

Снимка: НИМХ - БАН

През нощта срещу петък отново ще се заоблачи и през деня ще бъде предимно облачно. От югозапад ще започнат слаби превалявания. Вятърът ще се ориентира от юг. С прекъсвания ще превалява и през почивните дни.