Сигнал за бомба беше подаден във Великотърновския съд около 9.30 часа тази сутрин и сградата беше евакуирана. Полицията започна проверка за поставено взривно устройство.

Сигналът беше подаден преди заседание по делото срещу стрелеца от Лясковец - Петко Петков.  54-годишният Петков е обвинен за това, че умишлено е убил командоса Емил Шарков и е направил опит за убийство на петима негови колеги от отряда за борба с тероризма. Това се случи март миналата година при спекакция в дома на мъжа.

Полицията не откри бомба в съда и заседанието започна с два часа засънение.

Заседанието започна при закрити врати заради разпита на две вече бивши барети. Мотивите на съда бяха, че двамата ще дават показания за действащи служители от Отряда за борба с тероризма, а самоличността на тези спецполицаи е държавна тайна, докато работят в МВР.

Разпитите на свидетели по делото ще бъде при открити врати.

Досега по делото бяха разпитани 96 свидетели и вещи лица, като заседанията, в които участваха служителите от Специализирания отряд за борба с тероризма, бяха при закрити врата, напомни БНР.

Тази седмица в съда са призовани неявилите се четирима свидетели. Предвиждат се очни ставки между свидетели, дали противоречиви показания.

Съдебният състав и страните по делото ще правят оглед в Лясковец. Те ще изясняват показания на свидетелка, която твърди, че живее на 30 метра от апартамента на Петков и е видяла как той е застрелял Емил Шарков при полицейската акция. 

Според адвокатите на Петко Петков твърденията на съседката са неверни, защото тя живее по-далеч, а дърво пред дома й е пречело да види кой е убил спецполицая.