Що е то Фестивал на способностите
Способни ли сме да бъдем съпричастни с хората със затруднения?
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Фестивал на способностите
Снимка: БГНЕС

Способни ли сме да бъдем съпричастни с хората със затруднения? Този въпрос задават организаторите на първия по рода си Фестивал на способностите.

Той е провежда днес до 17 ч. в столичното Ларго (античен комплекс „Сердика“) и поставя фокус върху способностите на хората с различни затруднения, а целта му е да провокира емпатия чрез преживяване, обясняват организаторите.

Фестивал на способностите
Снимка: БГНЕС

Фестивалът включва редица игри, предизвикателства и работилници, замислени да провокират емоции, но и размисъл у участниците за собствените им способности и тези на другите, например лабиринт на ума, за да видите как изглеждат фобиите, или прекосяване на пространството със завързани очи, за да се поставите на мястото на незрящите.

Фестивал на способностите
Снимка: БГНЕС

За най-отдадените са предвидени изненади и томбола с награди.


„Твърде често свързваме темата „хора с увреждания“ с нещо тъжно и тежко. Хората с увреждания нямат нужда от съжаление, а от приятели, от подкрепа, от това да принадлежат. Често, когато говорим за хората с увреждания, забравяме, че говорим за хора. От вглеждане в увреждането преставаме да виждаме човека“, казват организаторите. Фестивалът е напомняне, че това, което ни прави хора, са нашите способности, а не нашите затруднения. И най-вече, че с достатъчно подкрепа можем да постигаме целите и мечтите си.

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре