Ще бъде ли закрита линията на трамвай №6 в София?
Има предложение линията до кв. "Лозенец" да бъде премахната
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 2
  • 0
    0
Трамвай №6
Снимка: БГНЕС

Отново има напрежение заради бъдещето на трамвай № 6. Жители на кв. „Лозенец” протестират срещу намерението на Столична община  да закрие трасето, което стига до техния квартал. 

Протест в София спря движението на трамваите по бул. „Скобелев”Хора от кооперациите в близост недоволстват срещу временното преместване на трамвайните линии, което продължава вече близо 7 г.

Маршрутът на трамвая беше отклонен към кв. „Иван Вазов” преди две години уж временно заради ремонта на подлеза на НДК. Ремонтът приключи, но трамваят продължава да се движи към кв. „Иван Вазов”.

На обществено обсъждане миналата седмица стана ясно, че се предлага премахването на трамвайната линия до кв. „Лозенец”.

Има четири варианта, експертен съвет към главния архитект ще избере един от тях, обяви зам.-кметът по транспорт на Столичната община Евгени Крусев. Най-вероятно е трамваят да бъде заменен от тролейбусна линия, която да стига до кв. „Манастирски ливади” по бул. „Арсеналски”.

Жителите на кв. „Лезенец” напомниха, че вече са събрани 5000 подписа за запазване на трамвайното трасе до техния квартал. Те напомнят, че от Столична община им бяха обещали спирането на трамвай да е временно.

Трамвай №6 се движи и в момента от кв. „Обеля” до  кв. „Иван Вазов” и ще продължи да се движи, защото обслужва много хора, напомни Крусев.

  • 0
    0
Още по темата
2 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре