Ще бъдат ли обезщетени пострадалите от взрива в Хитрино?
Жертвите и близките съдят превозвача в колективен иск за 5,2 млн. лв.
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 1
    0
Хитрино
Снимка: bTV

На 10 декември миналата година 7 души загинаха, 29 бяха ранени, а 50 сгради бяха разрушени, след като влакова композиция на частната компания, натоварена с взривоопасни вещества, излезе от релсите и избухна в село Хитрино.

Черна събота за Хитрино: 7 загинали и 29 ранени след взрив на цистерни (ОБЗОР)Разрушенията, пожарите и нанесените щети са с размерите на бедствие

Основна версия за трагедията е превишената скорост, а жертвите и близките съдят превозвача в колективен иск за 5,2 млн. лв.

До дни повдигат обвинения за трагедията в ХитриноОкончателната експертиза показва, че причината за дерайлирането на влака е превишената скорост, а за това отговорност носят и двамата машинисти

Точно седем месеца след влаковата катастрофа на гара Хитрино стана ясно, че компанията „Булмаркет рейл карго” не разполага със средства да обезщети близките на загиналите и ранените.

Това заявиха пред bTV адвокатите на близките на жертвите и пострадалите.

„Беше ни допуснато предварително обезпечение. Когато преведохме в изпълнение обезпечителната заповед, се оказа, че сметките на ответника са празни. Неофициално служител на банка, която няма да назовавам, е отговорил по телефона, че са били налице достатъчно наличности да покрият запорното съобщение и в последствие от банката са отговорили, че е допусната грешка”, казва адвокатът на пострадалите в Хитрино Николай Димитров.

„Твърдението на такова обстоятелство не вярно и то лесно се опровергава от един документ, наречен финансов отчет. В него се вижда, че всички приходи за 2016 година са 26 млн. лв., а печалбата преди данъци е 2,5 млн. лв.”, твърди Николай Киряков, адвокат на „Булмаркет рейл карго”.

Ще бъдат ли обезщетени пострадалите от Хитрино – Стоян Георгиев с всички детайли по темата – утре в предаването „Тази сутрин”!

  • 1
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре