Шефът на Спешната помощ за случая на Централна гара: Шофьорът на линейката не е крадец
Това показаха записите от камерите в чейндж бюрото
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    1
Д-р Георги Гелев
Снимка: Ладислав Цветков

Шофьорът на линейката е невинен и не е присвоил пари от починалия на Централна гара мъж. Това заяви директорът на Спешната помощ в София д-р Георги Гелев в студиото на „Тази сутрин” по bTV. 

На записите от камерите пред чейндж бюрото, където мъжът обменил 150 евро, а секунди по-късно му прилошава, свлича се на земята и издъхва, се вижда ясно, че служителят на Спешна помощ не взима нищо от пациента, заяви категорично д-р Гелев. Освен двамата души, които придружават шофьора, на мястото на инцидента се забелязват няколко случайни минувачи, които наблюдават отстрани през цялото време.

„Няма как да вземеш парите и да тръгнеш пред толкова много зрители”, коментира шефът на Спешна помощ.

Няма доказателства, че шофьорът на линейката е обрал починалия пациентТой е бил арестуван и освободен след 24 часа

От МВР направили обиск на шофьора, линейката и личния му автомобил, след който парите не са открити.

Вчера директорът на Спешна помощ е разговарял с обвиняемия, който категорично отрекъл да е виновен. Колегите му също потвърдили това и коментирали, че той е професионалист и не би направил подобно нещо, сподели още той.

Д-р Гелев добави, че това е вторият инцидент през последния месец, в който без основания е обвинен техен служител и призова това да не става тенденциозност. Първият такъв беше със лекаря, обвинен, че преглежда пациенти в нетрезво състояние. Оказа се обаче, че той е бил трезвен, а състоянието му било повлияно от прием на медикаменти. 

Вижте във видеото ексклузивните кадри от камерите на чйндж бюрото:

 

  • 2
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре