Шефът на Александровска болница: Борим се за всеки пациент
Не мога да гарантирам, че всеки в здравното заведение ще е усмихнат, но по-важното е да си свърши работата професионално, каза д-р Костадин Ангелов
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    0
д-р Костадин Ангелов, доректор на Александровска болница
Снимка: Ладислав Цветков

Борим се за всеки пациент, увери в предаването „Тази сутрин” по bTV директорът на УМБАЛ „Александровска” д-р Костадин Ангелов.

Той подчерта, че лекарите в лечебното заведение са си свършили работата и са направили всичко необходимо по случая със 74-годишния пациент, който почина в Александровска болница, след като беше отпратен от „Пирогов”. Проверката на здравното министерство не показа нарушения в лечебното заведение.

Директорът на Александровска болница беше категоричен, че при тях не е правен опит пациентът да бъде прехвърлян на друго място.

Д-р Ангелов показа електрокардиограма, направена в 18:26 ч., след като проверката на здравното министерство показа, че пациентът е пристигнал в Александровска болница в 18:25 ч.

Проверка след смъртта на пациент: Има нарушения в две болници и в Спешната помощОбразувани са административнонаказателни производства

По думите му в тежки моменти времето за близките на пациентите тече много бавно.

„Всичко е направено по стандарт, но вътрешното усещане на човека е, че нищо не се случва и че времето тече бавно”, подчерта директорът.

„1600 души работят в нашата болница. Аз не мога да гарантирам, че всеки един от тях ще е усмихнат и приветлив 24 часа в денонощието. По-важното е да си свърши работата професионално, да е сигурен на работното си място”, посочи той.

Според него всички тези случаи водят до страх у лекарите.  „Искам лекарите да бъдат сигурни в това, което правят”, подчерта д-р Ангелов.

„Ние се сблъскваме с болката ежедневно. На месец в кабинетите влизат 3000 души. Ние живеем с тази болка, носим я вкъщи”, каза д-р Ангелов.

  • 1
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре