Сградата на БНР се нуждае от спешен ремонт
До момента държавните институции не се наемат да предоставят средства а в бюджета на радиото няма пари за него
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
Сграда, БНР
Снимка: btvnovinite.bg

В критично състояние е сградата на Българското национално радио, алармират от медията. Това е една от стаите в новата сграда на националното радио. В нея повече от 40 години не са правени сериозни ремонти. За да работят нормално хората, освен парно се налага да се включи и допълнителен радиатор.

„През лятото е доста горещо, пък през зимата е доста студено. Двете стени са стъклени с много стара алуминиева дограма, която и технологично, и физически е амортизирана”, заяви Димитър Томов, експерт в отдел „Рекламна и издателска дейност”. 

Сградата е проектирана през 1970 г. Оттогава е и системата ѝ за отопление. Годишно за електро и топлоенергия се плащат 300 хиляди лева. Изчислено е, че след ремонт тези разходи ще спаднат наполовина, а инвестицията ще се върне в срок от 6 години. 

„Ние реално отопляваме атмосферата около нас. Това се случва, за съжаление”, каза Ирена Мачева, икономически директор на БНР.

При обследване от специализирана фирма е установено, че част от стените са изградени от силно канцерогенни етернитови плоскости. 

„Жизненоважно е да ремонтираме тази сграда, тя да придобие един съвременен облик, да бъде технологично подготвена за условията на зиме, и лете”, категоричен беше генералният директор на БНР Александър Велев. 

До момента държавните институции, от които е потърсена помощ, не се наемат да предоставят средства за ремонта, а в бюджета на радиото няма пари за него.

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре