Прокуратурата: Какво точно не е наред при санирането?
В сигнала на служебния министър Спас Попниколов имало „неясни и неконкретни данни”, посочват от държавното обвинение
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 4
    0
саниране
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура (СГП) поиска от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) конкретни данни за нарушения при финансирането на Националната програма за енергийна ефективност, съобщиха от държавното обвинение.

Регионалният министър дава санирането на прокурор заради нарушенияИма съмнения за наддоговаряне на средства и необосновано високи цени

Повод за искането идва след съобщеното от министър Спас Попниколов днес в ефира на bTV, че е сезирал прокуратурата за констатирани нарушения при изразходването на парите за саниране.

В сигнала на Попниколов няма посочен конкретен случай, при който има нанесена вреда на бюджета и са изложени „неясни и неконкретни данни”. Изискано е и информацията да бъде придружена с копия от съответните документи, посочват от прокуратурата.

Сигналът на министъра е подаден на 17 март и е изпратен по компетентност към СГП, уточняват от там.

Лиляна Павлова взе отношение по темата във „Фейсбук” профила си по темата.

Тя коментира, че Спас Попниколов е успял да компрометира програмата, използвайки „опорни точки”.

„Програмата за саниране е добра, но има „недостатъци“, удобно съвпадащи с опорните тези на БСП. Отново чухме за „високите цени на санирането“, нищо, че те са определени въз основа на различни компоненти, наложени от пазарната икономика, и въз основа на експертизата на различни експерти на министерството. Отново чухме за „наддоговаряне“ , „промяна на правилата“… Звучи познато, нали?”, пише Павлова.

  • 4
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре