Сестрата, обиждала дете в ясла, отрича обвиненията, тонът й бил по-строг
Майката е категорична, че в един момент на записа се чува и физическа саморазправа с детето
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    1
ясла, варна, обиди, дете,

Медицинската сестра, обиждала 2-годишно момиченце във варненска детска ясла, отрича обвиненията и заявява, че тонът й на изказ бил по-строг и била разбрана погрешно. Преди ден запис, който родителите на потърпевшото дете са направили, показва как медицинска сестра Кинка Стоянова обижда детето, което не иска да спи и го заплашва.

Заплахи към деца във варненска ясла предизвикаха вълна от възмущениеМайка изпрати детето си с микрофон, уволниха медицинската сестра, която обиждала малчуганите

Майката на момиченцето Кремена Гинкова се е усъмнила в отношението в детското заведение, след като детето е започнало да се буди вечер и да плаче по два-три часа без видима причина.  Започнала е и да се удря по лицето като шамари.

Обиди в детска ясла във Варна
Снимка: btvnovinite.bg

Майката казва, че е споделила със сестрите и е питала дали детето се адаптира добре. Те са й отговорили, че всичко е наред, вече е спокойна и проблемът е, че не се храни, а само хляб яде. Майката е споделила с други родители и те са й казали, че отношението в яслата „Морска звездица” не било „както трябва”.

Бащата купил записващото устройство от интернет и го поставил в играчката, с която ходила на ясла. Той споделя, че въобще не е вярвал да има запис.

ясла, варна, обиди, дете,
Снимка: btvnovinite.bg

Майката е категорична, че в един момент на записа се чува и физическа саморазправа с детето.

Реакцията на властите е бърза. След като родителите предали записа на директорката Македонска тя го е предала на общината и сестра Стоянова е била уволнена. Директорката е категорична, че случаят е прецедент и не бива да се слага петно върху цялата система. В момента се чакат и писмените обяснения на другата медицинска сестра, което гледа децата – Николова, която трябва да обясни защо не се е намесила.

 При разговор с директорката Кинка Стоянова обяснила, че тонът й на разговор с децата е бил по-груб и е била разбрана погрешна. Отрече да е казвала такива думи. 

Пред варненската община Стоянова дала същите обяснения. Ася Георгиева посочи, че е имало още една жалба срещу сестрата – устна. Подадена е на 7 ноември като устен сигнал и са извършени две проверки и е започнала процедура за дисциплинарно производство за изискване на писмени обяснения. В този момент беше даден и записа и тя беше освободена, обясни Георгиева.

Родителите са категорични, че детето им няма да посещава повече яслата – вече момиченцето се страхува и като чуе за детска градина започвала да плаче. Те се обявиха за въвеждане на видео или поне аудио-наблюдение в яслите.

Съдебно дело няма да бъде завеждано, тъй като аудиозаписът е незаконен, но според майката, проблемът е дълбок в цялата страната.

  • 0
    1
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре