Сделката за ЧЕЗ: Президентът е загрижен от липсата на достатъчно информация
Румен Радев обсъди темата с шефа на КЕВР Иван Иванов
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Румен Радев и Иван Иванов
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев изрази загрижеността си от липсата на достатъчно информация, както и на прозрачност в процеса на придобиване на активите на една от най-големите компании в стратегически сектор като енергетиката. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Нова обвинения между управляващи и опозиция, този път – заради ЧЕЗ (ОБЗОР)БСП обвини премиера Бойко Борисов, че стои зад сделката, управляващите определиха твърденията като „откровени лъжи“. Двете политически сили се сблъскаха и на тема финансира ли Българската банка за развитие покупката

На работна среща на „Дондуков“ 2 Радев обсъди с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиранe Иван Иванов актуални въпроси в енергийния сектор, сделката за закупуване на активите на ЧЕЗ в България от компанията "Инерком България", както и отговорностите на КЕВР по Закона за енергетиката.

Кой стои зад сделката за ЧЕЗ и има ли рискове за държавата ни?Купувачът на активите ще вземе сумата по арбитражното дело, което ЧЕЗ води срещу България за стотици милиони, твърди експертът Иван Хиновски

Президентът беше категоричен, че българските институции трябва с действията си да гарантират защитата на обществения интерес и на държавата в този случай.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре